Jesenske kiflice od bundeve

Sastojci

-100 ml toplog mlijeka
-1 žlica meda ili šećera
-1 vrećica suhog kvasca (7 g)
-500 g brašna
-prstohvat soli
-1 žličica praška za pecivo
-100 g šećera
-1 vanilin šećer ili malo cimeta, po ukusu
-250 g pirea od pečene bundeve
-80 g omekšalog maslaca
-50 - 100 ml tople vode

I još:

-marmelada po želji

Priprema

U toplom mlijeku otopite žlicu meda ili šećera i umiješajte suhi kvasac. Pazite da mlijeko nije toplije od tjelesne temperature.

U brašno dodajte sol, prašak za pecivo, šećer i vanilin šećer ili cimet i dobro promiješajte da se svi sastojci fino rasporede po brašnu. Dodajte pire od pečene bundeve, omekšali maslac, nadošli kvasac i postepeno dodajući toplu vodu umijesite mekano tijesto. Koliko će vam trebati vode ovisi o tome kakav je pire od bundeve.
U redu je ako se tijesto malo lijepi za prste.
Pokrijte ga čistom, suhom krpom i ostavite na toplom mjestu da nadolazi 30 - 45 minuta.

Nadošlo tijesto istresite na pobrašnjenu radnu površinu, podijelite na dva dijela, lagano premijesite i oblikujte dvije lopte, ponovno pobrašnite radnu površinu (ako ste umijesili mekše tijesto) i svaki dio razvaljajte u veliki krug koji podijelite na 16 dijelova. Punite ih po želji, motajte kiflice i slažite u lim na papir za pečenje. Tada ih ponovno pokrijte krpom i ostavite na toplom mjestu još barem 20 minuta. Za to vrijeme ugrijte pećnicu na 180 - 200 stupnjeva i kad su drugi puta nadošle pecite kiflice 20 minuta. Vruće pospite šećerom u prahu, pričekajte da se malo prohlade i nakon toga uživajte u ovom neodoljivom domaćem pecivu!

Posluživanje

Uživajte u jeseni, a čak i ako ste strogo ljetni tip slastice poput ovih žutih kiflica mogu vam pomoći da zavolite i ovo doba godine!

Preuzeto sa: www.coolinarika.com