Tart sa breskvama, šljivama i krem sirom

Sastojci  

-250 g lisnatog tijesta

Nadjev od sira

-230 g krem sira
-100 g secera u prahu
-1 zlica brasna
-1 vanilija šećer
-1 jaje
-1 limun - korica

Vocni nadjev

-500 g bresaka
-500 g sljiva
-1 zlica brasna
-2 zlice marmelade od bresaka
-1 vanilin šećer
-1 zlica maslaca

I jos

-1 jaje za premazivanje
-2 zlice nasjeckanih pistacija
-secer u prahu za posipanje

Priprema

Najprije razvuci tijesto u krug ili kocku promjera 30-35 cm na papiru za pecenje . Razvuceno tijesto stavi u hladnjak dok napravis nadjeve . Za nadjev od sira sve sastojke stavi u posudu za mijesanje i izmiksaj u jednolicnu masu . Ostavi sa strane do upotrebe .

Za vocni nadjev voce dobro operi i posusi , te mu odstrani kostice . Polutke voca narezi na manje komade . Sve stavi u siru posudu za mijesanje ukljucujuci marmeladu , brasno i vaniliju . Sve dobro izmijesaj i ostavi sa strane .

Rashladjeno tijesto izvadi iz hladnjaka i cijelu sredinu premazi nadjevom od sira ostavljajuci rub od 5 cm slobodan . Preko sira rasporedi nadjev od voca . Slobodne rubove tijesta prebaci preko nadjeva presavijajuci ga na pojedinim mjestima . Rubove premazi umucenim jajem . Preko voca rasporedi maslac natrgan na manje komadice .

Pripremljeni tart prebaci u zagrijanu pecnicu na 180 stupnjeva i peci 40-45 min dok se voce ne ispece i tijesto lijepo porumeni . Pred kraj pecenja , zadnjih 15 min preko voca pospi nasjeckane pistacije .
Peceni tart izvadi iz peci i pusti da se napola ohladi . Prije serviranja rub tarta pospi secerom u prahu. Tart rezi na kriske i serviraj uz salicu caja ili kave .

Preuzeto sa: www.coolinarika.com