''Šašlik''-ražnjić

Sastojci  

-2kg. seckanog mesa u razmeri 1:1:1:1
-po 1/2kg. svinjski vrat+teleći but+ jagnjeća plećka +pileći ili pureći file

ZA MARINADU

-slatke paprike mljevene + so + biber
-crnog luka + 1dl.bijelog vina + 2dl vode
-1kom. sirove paprike + crnog luka

Priprema

Za Šašlik je potrebno četiri vrste mesa i to od odgovarajućih dijelova. Moguće je staviti i meso od istih dijelova ali nikako samo jednu vrstu .
Svinjetinu od vrata iseći na krupnije kocke otprileike 3cm. -4cm. na isti način narezati i teletinu,janjetinu i piletinu .Napraviti marinadu u posudi i ovo meso dobro uvaljati u marinadu .Pustiti ga da odstoji barem dva sata .Zato je dobro ovo sa marinadom uraditi uveče i ostaviti u frižideru ili na hladnom da prenoći .Što duže stoji bolje je .

Štapići za Šašlik moraju biti veći od štapića za ražnjiće.
Na njih nabadamo komade mesa po principu : svinjetina+komad paprike +komad luka+ junetina + povrće+janjetina+povrće + piletina  završavamo sa komadom paprike .Papriku i luk takođe treba iseći na jednake delove i posoliti tik prije pečenja .

Ražnjići se obavezno peku na roštilju koji smo premazali dimljenom slaninom i NIKAKO SE NE SMEJU PRITISKATI I TAPKATI, već samo okrenuti sa jedne na drugu stranu ,dok ne dobiju zlatnožutu boju

Kad su ražnjići pečeni stavljaju se na tacnu i mogu se poslužiti uz prilog po želji, ili samo dinstani crni luk rezan na režnjeve .Ja sam dodala Đuveč Rižu .

Preuzeto sa: www.coolinarika.com