MONTE TORTA

Sastojci

BISKVIT:

-6 bjelanjaca
-6 žlica brašna
-6 žlica šećera
-15 dkg lješnaka

KREMA:

-10 dkg šećera
-1 litra mlijeka
-2 vanil pudinga
-2 velike žlice brašna
-200 grama Milke noissete
-200 grama bijele Milke
-2 vrećice mljevene želatine
-6 žutanjaka
-1 vanilin šećer

DODATAK:

-Lino lade nougat
-Šlaga 5
-Atlantis čokoladice

Priprema

15 dkg. lješnjaka popecite u tavi dok ne porumene, ohladite ih i malo istrljajte kroz ruke kako bi im otpala ovojnica (možete kupiti očišćene). Lješnjake stavite u prozirnu vrećicu i malo istucite sa batom za meso kako bi dobili sitnije komadiće.
 
 Za biskvit 6 bjelanjaka izmiksajte mikserom u čvrsti snijeg, dodajte 6 velikih žlica šećera i 6 velikih žlica brašna te mješajte dalje kuhačom u glatku smjesu. Dno kalupa za tortu (promjer 26 cm) obložite papirom za pečenje te sve premažite iznutra uljem i pospite brašnom. Na dno kalupa stavite lješnjake koje ste pripremili te na njih izlite smjesu za biskvit. Pecite oko 10 minuta na 180 C dok biskvit ne dobije rumenu boju i ohladite. Biskvit okrenite naopako na pladanj za posluživanje (sada je biskvit sa donje strane, a lješnjaci sa gornje strane biskvita) i odvojite od masnog papira. Obruč od torte operite i vratite nazad na biskvit.
 
Za kremu zakuhajte 8 dcl mlijeka. U posudi izmiksajte 2 dcl mlijeka, 6 žumanjaka, 10 dkg. šećera, 2 vanil pudinga, 2 velike žlice brašna i 1 vanil šećer. U drugu posudu stavite 2 vrećice mljevene želatine sa 10 žlica hladne vode i pustite 10 minuta da nabubri. Kad mlijeko zakuha, ulijte pripremljenu smjesu i želatinu koju ste otopili na vatri. Kuhajte sve zajedno dok ne dobijate glatku, čvrstu smjesu. Dobivenu kremu podijelite u 2 dijela. U jedan dio dodajte 200 grama izlomljene bijele Milke, a u drugu 200 grama izlomljene Milke noissete (zbog vrućine kreme čokolada će se sama otopiti).

Preuzeto sa: www.coolinarika.com