PILEĆI PAPRIKAŠ NA NIŠKI NAČIN

paprikas na niski nacin

Sastojci 

1 manje pile, isečeno na komade
1 kg krompira
1 dcl ulja ili masti
1 paradajz
500 ml gustog soka od paradajza
2 glavice crnog luka
2 do 3 šargarepe, ili po ukusu
2 paprike

Po ukusu: 
aleva paprika, biber, so, lovorov list
sitno iseckan peršun
500 ml do 1 l pileće supe ili vode

Priprema

Pile oprati, osušiti i iseći na manje komade. Ja sam koristila pileće batkove i suva rebra i jako mi se dopala kombinacija. Suva rebra sam oprala i prvo ih malo prokuvala u vodi, bacila sam tu vodu, ponovo ih oprala i tek sam onda dodala zajedno sa pilećim mesom, da se dinsta.

U šerpu zagrejati mast ili ulje, dodati sitno iseckan crni luk, šargarepu, koju ste očistili i oprali, isečenu na kolutove, lovorov list, seckan paradajz, koji ste oljuštili od kožice, papriku, koju ste oprali i očistili od semenki i isekli na kocke i piletinu isečenu na komade, prethodno je očistite od viška masnoće.

Dinstati uz po malo dodavanja vode dok meso ne omekša.

Kad je meso u pola kuvano, sipati paradajz iz flaše, dodati malo aleve paprike, naliti sa količinom vode ili supe, onoliko koliko hoćete da vam bude paprikaš gust i dodati očišćen krompi, koji ste isekli na kockice.

Kuvati dok se krompir ne skuva.

Skloniti sa ringle, dodati sitno iseckan peršun i biber po ukusu, promešati i poslužiti toplo, uz salatu po vašem izboru.

Posluživanje

U koliko želite da vam je paprikaš gušći, možete sipati manje tečnosti ili na kraju izgnječiti nekoliko kockica krompira, mi volimo da je malo ređe i obično sipam više tečnosti, ali na kraju izgnječim nekoliko kockica krompira.

Ja sam ovde još dodala i punu kašiku pirea od paprike i koristila sam dimljenu mlevenu papriku.

Preuzeto sa: coolinarika.com