ZAČARANA JAJA OVO DEFINITIVNO TREBATE PROBATI A SVAKO ĆE VAS PITATI PA KAKO STE OVO NAPRAVILI

Sastojci:

-po želji jaja
-raznovrsno povrće (grašak, mrkvica, kukuruz, peršin, paprike)
-goveđeg želatina u prahu ili listićima

Priprema:

Jajima razbijte vrh, odstranite ljusku na vrhu i iscijedite jaje van. Ljusku dobro operite vrućom vodom, a povrće nasjeckajte na kockice i skuhajte u posoljenoj vodi (možete dodati i malo Vegete). Želatinu pripremite prema uputi na pakiranju. Povrće ocijedite, ohladite i prema vlastitoj želji punite unutrašnjost jajeta.

Zalijte povrće pripremljenom želatinom do vrha, stavite u kutiju za jaja i ostavite na hladnom nekoliko sati (najbolje preko noći) da se dobro stvrdne. Oprezno ogulite ljusku od jajeta i vaše začarano jaje je tu.

Posluživanje:

Ovo sam radila prvi puta za prošli Uskrs i svima se izgled ovih jaja jako svidio. Ideju sam “skinula” sa neta, ali tamo je majstor radio prave slikice pomoću povrća u jajetu – i vi možete pokušati, ja za to nisam imala strpljenja! Inače možete napraviti hladetinu po nekom svom receptu koji volite, a vidjela sam i jedan interesantan koji je objavila nadazelena izaberite svoju verziju, “princip je isti, sve su ostalo nijanse…” I još samo jedna mala napomena – nemojte pretrpati jaje povrćem jer ako to učinite neće biti dovoljno želatinasto pa će vam se raspadati prilikom guljenja (to se meni prvi puta dogodilo)!

Preuzeto sa: receptizasve.work