Vanilice sa indijskim oraščićima

Sastojci

Tijesto

-225 g maslaca sobne temperature
-70 g sećera ( kristal)
-2 zlice mlijeka
-2 Vanilin šećer Dolcela
-350 g glatkog brasna
-1/4 zlicice soli
-100 g fino sjeckanih indijskih orascica

Aromaticni secer

-1/2 mahune vanilije
-60 g sećera ( kristal)

Dorada

-150 g otopljene tamne cokolade

Priprema

U zdjeli za mijesanje pjenasto izmuti secer sa maslacem, pa dodaj mlijeko i vaniliju, dobro izmijesaj. Smjesi dodaji polako brasno i sol i umijesi prhko tijesto ( ako tijesto izgleda pregusto dodaj zlicu mlijeka, a ako izgleda lijepljivo dodaj zlicu brasna ). Na kraju u tijesto umijesaj sjeckane orascice.

Od tijesta odvajaj komadice velicine manjeg oraha, pa ih izmedju dlanova oblikuj u tubice. Slazi ih na lim oblozen papirom za pecenje i oblikuj u polumjesece. Peci vanilice 18-20 min u pecnici ugrijanoj na 160 stupnjeva. Pecene vanilice ostavi na plehu da hladi 10 min.

U medjuvremenu napravi aromaticni secer tako sto ces mahunu vanilije prepoloviti uzduzno i nozicem zgrebati sjemenkice sa unutrasnje strane. Secer stavi u multipraktik skupa sa sjemenkicama vanilije i samelji dok se sve ne ujednaci, ali pazi da se secer ne pretvori u prah.

Prohladjene vanilice urolaj u aromaticni secer, pa ih jednim dijelom uroni u otopljenu cokoladu ili ako vise volis isaraj otopljenom cokoladom. Ostavi vanilice na resetki dok se cokolada ne stisne, pa ih tek onda stavi u kutiju sa cvrstim poklopcem.

Preuzeto sa: coolinarika.com