Trokutići od čokolade i kokosa

Sastojci

Čokoladni sloj

-125 g maslaca
-100 g šećera
-125 g mljevenih čajnih keksa sa kokosom i čokoladom (Kraš)
-100 g mljevenih badema
-50 g čokolade
-3 žlice čokolade u prahu
-žlica ruma

Kokos sloj

-5 žlica vode
-4 žlice šećera
-120 g kokosovog brašna
-75 g bijele čokolade
-100 g maslaca
-100 g šećera u prahu

Priprema

Čokoladni sloj

Maslac i šećer otopite na laganoj vatri uz stalno miješanje. Kuhajte 3-5 min, tj. dok ne dobijete gušću homogenu smjesu. Toj smjesti dodajte mljeveni keks, bademe, čokoladu u prahu i čokoladu koju ste usitnili u multipraktiku (ili naribali) te žlicu ruma. Smjesu dobro promiješajte da se lijepo sjedini i da se svi sastojci povežu.

Kokos sloj

Vodu i šećer prokuhajte, pa joj dodajte kokosovo brašno i usitnjenu bijelu čokoladu. Dobro promiješajte da se sve sjedini. Maslac i šećer pjenasto umutite i dodajte smjesi od kokosa. Električnim mikserom izradite smjesu dok ne postane homogena. Kalup u obliku trokuta (35×9 cm) ili manji pravokutni kalup za kruh lagano namastite, obložite prozirnom folijom pa u njega prvo rasporedite pola količine čokoladne smjese i dobro ju utisnite.

Na čokoladni sloj rasporedite smjesu od kokosa, a zatim ostatak čokoladne smjese. Sve lijepo zagladite i utisnite. Kalup zatvorite prozirnom folijom i stavite u hladnjak da se smjesa dobro stisne (bar 3 sata). Nakon toga, kolačić izvadite iz kalupa, odstranite folju i režite oštrim nožem.

Preuzeto sa: coolinarika.com