Kremaste karamel - kapućino šnite

Sastojci

-500gr čajni kolutići
-500ml slatka pavlaka
-200 gr kristal šećer
-200 gr kikiriki
-2 kom šlag krem od vanile
-po potrebi mleko
-po potrebi turska kafa
-1 kesica nesscafe
-100 gr goke čokolade za posipanje
-2 ravne kafene kašikice kukuruzni skrob
-oko 60 gr 1/4 kocke stonog margarina od 250 gr

Priprema

Čajne kolačiće usitnimo i odvojimo oko 100 grama usitnjene mase, preko ostatka prelijemo belu kafu u količini da se dobije masa laka za oblikovanje.Masutisnemo u kalupi i u masu utisnemo parčiće čajnih kolutića koje smo ranije odvojili.

Šećer upržimo u karamel, uklonimo sa vatre i dodamo slatku pavlaku. Mešamo na laganoj vatri da se karamel otopi od prilike će tečnost početi da vri kada se karamel otopi ako ne svakako čim počne da vri uklonite sa vatre i u toplu tečnu kremu umešajte margarin i lagano mešajte dok se margarin ne otopi kao i ostatci karamele. Da bi se krema brže stvrdla i ohladila rasporedite je u tacnu i stavite tacnu frižider na oko 10 min da se stegne.

Kikiriki pečeni neslani još malo prepecite u teflonskom tiganju da dobije jaču aromu a nakon toga malo ga usitnite u avnu.

Šlag krem od vanile ulupajte po uputstvu sa kesice dodavajući nes kafu u prahu.U ulupan šlag dodajte  skrob kroz sitno sito i polako mešajte mikserom da se ne stvore grudvice.Na ovaj način šlag će biti čvršći.

Na podligu od čajnih kolačića rasporedimo kremu od karamela, preko kreme pospemo kikiriki, preko kikirikija nanesemo šlag sa kafom. A od gore tortu pospemo struganom čokoladom i odložimo tortu u frižider na sat dva.

Preuzeto sa: coolinarika.com