GOTOV ZA 15 MINUTA MRAMORLINA KOLAČ BEZ PEČENJA!

Sastojci  

Podloga;

-keks-po vašem izboru

Za kremu;

-700ml. slatkog vrhnja
-700ml. mlijeka
-12 žlica gustina(škrobnog brašna)
-12 žlica šećera u prahu
-2 vrećice vanilin šećera
-125g. tamne čokolade
-125g. bijele čokolade

Priprema

Pomiješajte slatko vrhnje i mlijeko,izmiješajte,oduzmite 250ml. od količine dodajte gustin i dobro sjedinite.

Ostatak mlijeka u koje ste dodali šećer i vanilin-šećer stavite kuhati(ovakve vrste krema najbolje je kuhati u teflonskim posudama sa dvostrukim stranicama jer krema neće zagoriti niti će se  stvoriti grudice prilikom kuhanja i mješanja.)

Kada mliječna tekućina zakipi dodajte gustin,sklonite s vatre,i pjenjačom intezivno mješajte na slaboj vatri,nije je potrebno dugo kuhati jer se brzo zgusne 1-2 minute.

Kuhanu kremu podijelite na dva dijela;u jedan dio dodajte tamnu a u drugi bijelu čokoladu i dobro izmiješajte da se čokolade otope i povežu sa smjesom.

U odgovarajući kalup-modlu,složite red keksa prethodno namošenih u mlijeko.da vam podloga bude čvršća i kolač ljepše rezao složite kekse u dva sloja.kreme stavljajte po želji možete “šarati”naizmijenično red tamne-red-bijele pa ćete dobiti mramorni efekt.dobro ohladite prije posluživanja.

Dobro ohlađeni kolač drugi dan izrežite na kocke i ukrasite po želji.

Posluživanje

Kekse koristite po vašem izboru,ja sam složila s  petit-beurre keksima,nedavno sam radila s piškotama u obliku tortice i odlična je bila…gosti i njihova djeca su bila prezadovoljna…

Preuzeto sa: mojakuhinjica.club