MALO DRUGAČIJA ALI JAKO UKUSNA VOĆNA ŠAMPITA

Sastojci

Za koru

-6 zumanaca
-6 kasika secera
-6 kasika ulja
-6 kasika mleka
-6 kasika brasna
-1/2kesice praska za pecivo

Za saum

-6 belanaca
-300g secera
-40ml vode

Za vocni fil

-200g secera
-400g voca(jagode,maline,visnje)
-150ml vode
-1 puding od jagode

Priprema

Prvo skuvate vocni fil:

Ja sam koristila maline iz zamrzivaca,pa nisam u njih dodavala vode,samo secer i stavila na sporet da prokuvaju.(ako koristite sveze voce,izblendirajte i mozete dodati vrlo malo vode,oko 50ml) Puding pomesajte sa 150 ml vode i ukuvajte sa vocem dok se ne zgusne.Ostavite na stranu da se ohladi.

Za koru:

Rernu zagrejte na 200 stepeni,pleh velicine 30*20 cm ,a visine 7-10cm podmazite uljem. Umutite zumanca sa secerom,dodajte ulje,mleko pa brasno i prasak za pecivo. Izlijte masu u pleh i pecite 10-ak minuta dok fino ne porumeni.

Za saum:

Uspinujte secer sa vodom. Belanca cvrsto umutite i dodajte prstohvat soli. Umucenim belancima dodavajte vruci sirup svo vreme muteci na najjacoj brzini. Mutite jos 10-15 minuta,masa treba da bude jako cvrsta i ohladjena.

Saum sipajte preko kore,vlaznom spatulom poravnajte i vratite u rernu na 7 minuta da se odgore stvori karamelasta korica,ne tamna,nego bleda krem boja. Saum ce jos malko porasti. Preko sipate vocni fil,koji moze biti mlakast. Razmazite spatulom i ostavite prvo da se hladi na sobnoj temperaturi 15 minuta,a zatim stavite u frizider na hladjenje. Nakon 2 sata mozete seci na kocke i sluziti.

Preuzeto sa: www.coolinarika.com