San snova torta

Sastojci

-600 gr posnog keksa
-200 gr secera u prahu
-500 gr margarina
-1,3 l gaziranog soka od narandze
-25 komada posnih krem bananica ili
-500 gr zele bombona
-12 kasika secera
-4 pudinga od vanile
-200 gr alve od vanile
-1 kg banana
-300 gr slag pene

Priprema

300gr keksa u komadima ( pti bera, posne plazme ili slicnog ) umakati u 1dl soka od narandze i redjati jedan do drugog na veliki posluzavnik. Umutiti margarin koji je prethodno stajao na sobnoj temperaturi penasto mikserom, dodati secer u prahu i jos malo mutiti pa sjediniti sa 300gr mlevenog keksa pomesanog sa 200ml soka od naranze. Staviti taj fil preko keksa. Iseckati krem bananice ili zele bombone i poplocati prethodni sloj.

U 1l soka, od koga se uzme koliko je potrebno da se razmuti puding, staviti secer i kad provri zakuvati puding. Dok se puding hladi, mesati da se ne stvori korica, a opet kao za prethodni fil umutiti margarin penasto i dodati mu alvu od vanile. Sjediniti sa ohladjenim pudingom tako sto se dodaje kasika po kasika fila sa alvom i posle svakog dodavanja sjediniti mikserom. ( Ovo zbog nacina dobijanja savrsenog fila bez grudvica ).

Polovinu ovog fila rasporediti preko krem bananica ili zelea, preko toga poredjati nasecene sveze banane, pa preko banana druga polovina fila. Celu tortu premazati slagom koji se umuti sa hladnom vodom ( otprilike 1:1 ).

Napomena:

Ako ste od onih koji jedu manje slatko, smanjite secer, meni je bilo taman. Torta je bas velika, pa je mozete praviti od pola mere, kao snit tortu.

Preuzeto sa: www.coolinarika.com