Japanski vjetar na moj način

Sastojci

Biskvit 1 - lim najveći od pekare u mene(36x40)

-6 bjelanjaka
-15 dag šećera
-1 jušna žlica arome vanilije
-1 jušna žlica limun soka

Biskvit 2

-4 bjelanjka
-13 dag šećera
-1 kesica vanili šećera
-4 jušne žlice ulja
-4 jušne žlice oštrog brašna
-3 jušne žlice lješnjaka prženih ( 2žlice krupnije mljevenih i 1 skroz mlivenih)

Za natopit biskvit 2

-1 dl mlijeka
-1 žlićica kraš ekspresa ili bilo kojeg čoko.napitka
-par kapi ruma

Krema

-10 žumanjaka
-1 l mlijeka
-25 dag šećera
-1 kesica burbon vanilije
-1 žlica arome vanilije
-20 dag maslaca
-1 kesica puding vanilija
-70 g gustina
-15 dag jadro keksa ili nugat napolitanki mljevenih
-15 dag lješnjaka prženih krupnije mljevenih

Za premaz cilog kolača

-2 dl vrhnja za šlag

Priprema

Biskvit 1- lim 36x40

Bjelanjke smiksajte u čvrst snjeg pa mu dodavajte malo po malo šećera miksajte dok se šećer bar malo ne otopi pa dodajte limun sok i aromu vanilije.Stavite peć tj. sušit na 120 C 1 sat. Kad je biskvit pečen prepolovite ga na pola tako da dobijete 2 manja biskvita otprilike 19x30 svaki.

Biskvit 2

Opet smiksajte bjelanjke u čvrst snjeg pa mu dodajte malo po malo šećera s vanili  šećerom. ručno sa pjenjačom umutite ulje. Brašno pomješajte sa lješnjacima pa isto pjenjačom ili s čim već radite umutite lagano u bjelanjke. Ovaj biskvit vam mora bi veličine one polovice biskvita 1 ja imam četvrtasti prsten za pečenje tako da mi nije problem ispeć bilo koju dimenziju, a vi stavite peć u lim koji je približan dimenzijam samo da nije manji pa ćete iskrojit koliko vam treba. Stavite peć na 160C nekih 15-ak min. toliko je meni trebalo vi provjerite čačkalicom. Kad se biskvit prohladi polite ga s smjesom mlijeka.

Krema

Stavite kuhat mlijeko samo odvojite malo koliko vam treba za razmutit puding i gustin. Žumanjke smiksajte pjenasto sa šećerom i burbon šećerom kad ste dobro izmiksali dodajte razmućen gustin i puding pa sve dodajte prokuhanom mlijeku i kuhajte dok  se ne zgusne. U hladnu kremu dodajte pjenasto razrađen maslac.

Kremu podjelite na dva dijela. U dio koji ostaje takav dodajte žlicu arome vanilije, a u drugi dio dodajte lješnjake koje ste popržili i krupnije samlili, i jadro kekse koje ste također samlili. Ja sam odvojila malo više kreme u koje sam dodala lješnjake samo onoliko koliko je dovoljno za premaz cilog kolača.

Ovako ćete slagat kolač:

Biskvit 1, krema od lješnjaka, krema od vanilije, biskvit 2, krema od vanilije, krema od lješnjaka, biskvit 1, sve premažite kremom i na kraju razmućenim vrhnjem za šlag. Najbolje ga ostavit preko noći , a ako ne bar 2-3 sata.

Preuzeto sa: www.coolinarika.com