Čokoladne kocke sa kremom od naranče

Sastojci

Za biskvit

-170 g čokolade za kuhanje
-115 g maslaca
-70 g šećera
-1 vanilin šećer
-3 jaja
-60 g oštrog brašna
-30 g kakaa
-prstohvat soli

Za kremu

-3 dl svježe iscijeđenog soka naranče
-3 žumanjka
-50 g šećera
-35 g gustina
-60 g maslaca
-malo ruma
-prstohvat soli
-kakao za posipavanje

Priprema

Priprema kreme

Iscijediti sok 2 naranče (3 dl). Zagrijavati sok na laganoj vatri. U zdjelici istući žumanjke sa šećerom, solju i rumom, umiješati gustin u smjesu s jajima, dobro izmiješati, dodati malo zagrijanog soka u smjesu, i sve dobro promiješati. Smjesu uliti u vrući sok i pjenjačom miješati dok ne zakipi. Kad se pojave mjehurići, maknuti s vatre. Skuhanu kremu prebaciti na navlaženi tanjur i prekriti prozirnom folijom da se ne stvori kožica. Staviti hladiti. U ohlađenu kremu umiksati maslac na sobnoj temperaturi.

Preprema biskvita

Zagrijati pećnicu na 180°. Na pari otopiti čokoladu s maslacem i solju. Kad se otope svi sastojci, umiješati šećer i miješati dok se ne rastopi. Prebaciti smjesu u posudu za miksanje. Miksati i dodavati jedno po jedno jaje. Dodavati malo po malo brašno prosijano s kakaom i nastaviti ručno miješati. Kad su se svi sastojci sjedinili, izliti smjesu u prethodno namašćen i pobrašnjen kalup. Staviti peći u zagrijanu pećnicu na 15 minuta.

Na ohlađeni biskvit namazati kremu, zagladiti površinu i posipati kakaom. Staviti hladiti. Rezati na kocke kad je kolač potpuno ohlađen.

Preuzeto sa: www.coolinarika.com