Kremasta čarolija

Sastojci

Kora (praviti dvije ovakve)

-5 bjelanaca
-150 gr mljevenih oraha
-125 gr šećera u prahu
-2 kašike brašna + kašičica praška za pecivo

Krema:

-10 žumanjaka
-12 kašika šećera
-1 aroma vanilije
-5oo ml mlijeka
-100 gr crna čokolada za kuvanje
-100 gr bijela čokolada za kuvanje
-1 l slatkog vrhnja
-4 pune kašike gustina

Priprema

Izmutiti 5 bjelanaca sa 125 grama šećera u prahu. u to dodati 150 gr mljevenih oraha izmiješanih sa 2 kašike brašna i kašičicom praška za pecivo i izmiješati kašikom, nikako mikserom. Istresti u namazan pleh (veliki od pećnice ) i peći oko 20 min na 180. Isto uraditi i sa drugom korom. obje presjeći na pola tako da dobijete 4 manje kore.

4 dl mlijeka staviti na vatru da provri, a u 1dl izmutiti gustin i šećer. U drugoj posudi izmutiti dobro žumanca i zatim ih sjediniti kašikom sa 1 dl mlijeka. Kad je provrlo 4 dl mlijeka u njih polako sipati smjesu sa žumancima. miješati sve i ukuvati kao puding. Ohladiti da bude mlako i podijelit na 2 dijela. U jedan ubaciti 100 gr crne čokolade a u drugi 100 gr bijele čokolade za kuvanje.

Slatko vrhnje izmutiti, al paziti da se ne premuti jer onda bude pretvrda. Podijelit na 3 dijela. Jedan dio u tamni fil, drugi dio u svijeltli fil a trećim dijelom premazati tortu. Ostaviti tortu da se ohladi i služiti. Torta je pogodna za slavlja, dosta je velika. Uživajte! :)

Preuzeto sa: www.coolinarika.com