Karnevalske frite sa Sardinije

Sastojci

-500g glatkog brašna/prosijano
-150 ml mlijeka
-20g šećera
-1 kesica suhog kvasca
-3 žutanjka
-25g maslaca
-120g svježe ricotte
-sol/prstohvat
-secer u prahu
-ulje za prženje
-korica limuna/opcionalno

Priprema

Pazite da su sve namirnice bar sat vremena na sobnoj temperaturi.

Napravite tijesto:

U zdjelu stavite mlako mlijeko ,secer i kvasac mijesajte rukom dok se secer ne rastopi.Pustite da odstoji 5 min. Dodajte zumanjca,razmrvlejnu ricottu,otopljeni maslac,prosijano brasno sa solju. Izmijesajte sve da se poveze/ja to radim mikserom.Kad se tijesto poveze stavite na podlogu za mijeysanje pa nastavite mijesati rukama nekih desetak minuta dok se razvije gluten i tijesto postane glatko.

Pustite da se na toplom tijesto dize nekih 1h ili dok ne udupla.Ja stavim malu zdjelicu sa toplom vodom i na to stavim zdjelu sa tijestom poklopljenu krpom. Nadoslo tijesto prebacite na radnu plohu.NEMOJTE NISTA MIJESITI! Odvajajte komade tijesta ostrim nozem ili lopaticom na komade velicine pedlja.

Formirajte treccine /tradicijonalno se spajaju dvije kao spiralu ali mozete izabrati i neki drugi oblik.
Zagrijte ulje u loncu ,kad se zagrije ,provjerite drvenim stapicem /ako se pojavljuju mjehurici kad uronite drveni stapic/tipa cackalica ili raznjic ,smanjite vatru na pola .Stavljajte oprezno jednu po jednu .Najlakse vam je peci dvije po dvije ,pecite ih okrecuci nekih pet minuta dok uhvate lijepu ravnomjernu boju.

Ocijedite na papiru pospite secerom/mozete krupnim secerom ali moze i sa secerom u prahu .Naknadno ih mozete posuti ribanom koricom limuna.

Preuzeto sa: www.coolinarika.com