Fine kocke

Sastojci

Kore:

-2 kom. jaja
-4 zlice kakao
-24 zlica ulja
-24 zlica mleka
-1 paketic prasak za pecivo
-24 zlica secera
-30 zlica brasno

Sirup:

-150 ml. vode
-250 gr. secera

Jos:

-1 kom. srednja smrznutra narandza
-3 zlice marmalade

Glazura:

-100 gr. cokolade
-100 ml. slatke pavlake
-1 kockica putera (10 g.)

Priprema

Noc ranije neprskanu narandzu operite,prosusite te ostavite u zamrzivac.

Sirup:

U serpicu stavite secer i vode,te kada prokljuca,kuhajte tocno 5 minuta,te maknite sa strane i ostavite da se ohladi.

Za to vreme,vi pripremite kore:

U posudu u kojoj cete mutiti,stavite jaja,secer,mleko i ulje.Kratko izmiksati,potom dodajte brasno,pecivo i kakao.Miksati dok se masa sajedini.Masu podelite na dva jednaka dela.Prvi deo izlijte u pleh 25x35 oblozen pek papirom.Zagladite povrsinu,te stavite peci u predhodno zagrejanoj pecnici na 200 stepeni 15-ak minuta.Najbolje proveriti cackalicom.Ponoviti posupak jos sa drugim delom mase.Ostavite da se ohlade.

Dok vam se kore hlade,izvadite narandzu iz zamrzivaca,te je naribajte na sitnu stranu rendeta. Ohladzenu prvu koru, vratite u pleh u koji ste pekli.A drugu koru,izmrviti u veci sud.Dodajte marmalade i naribanu narandzu.Na kraju dodajte i ohladzeni sirup,pa sve lepo izmesajte dok se sve lepo poveze i dobijete homogenu masu.

Sad ovu drugu masu,nanesite ravnomerno po kori,te zagladite povrsinu. Cokoladu,vrhnje za slag i puter otopite na laganoj vatri.Kada se sve lepo otopilo i sajedinilo,ostavite da se prohladi,potom izlijte povrh kolaca.

Ostavite kolac u hladnjak da se stegne najmanje 2-3 saata, a najbolje preko noci.Potom secite na kocke,te posluzite.Po zelji mozete ukrasiti sa slagom,ja nisam.

Prijatno!

Posluživanje

Posluzite uz soljicu kave.

Preuzeto sa: www.coolinarika.com