Punjene pečene rajčice s daškom timijana

Sastojci 

-14 srednjih paradajza (ja sam hranila 14 ljudi, išla je 1 rajčica po glavi jer je bilo i drugih priloga i salata)
-7 jaja (pola po paradajzu)
-timijan
-sol, papar
-maslinovo ulje (ako se ima, ako ne i K+ biljno prolazi)
-3 češnja češnjaka
-svježi bosiljak (za ukrase i urese)
-sir gauda

Priprema

Operite paradajze i odsjecite im gornju stranu (tanku šnitu) gdje je petiljka. Potom žlicom izdubite sredinu rajčice da bude prazna i posložite na papir za pečenje u protvan (pazite da se ne prevrnu). Posolite i poškropite uljem te stavite u već zagrijanu pećnicu na 220 stupnjeva 20 minuta.

U međuvremenu skuhajte 7 jaja utvrdo. Dok se jaja kuhaju a paradajz peče smiksajte umak od 3-4 žlice maslinova ulja, prstohvata soli, prstohvata papra, 3 protisnuta češnjaka i pola šake svježeg timijana.

Kad se jaja skuhaju, ohladite ih i ogulite te izvadite paradajz iz pećnice nakon 20 minuta. U svaki paradajz stavite pola žličice umaka na dno, a potom pola jaja. Posolite blago.

Na vrh stavite (proizvoljno) malo naribane gaude, cheddara, nekog topljivog sira i stavite ponovno u pećnicu na 20 minuta.

Pulpu ni slučajno ne bacajte, samo je ubacite u blender, vužgite na 2 minute i napravite sok. Počastite se za trud i rad.

Posluživanje

Kad su pečeni izvadite van, servirajte  na neki pladanj/širok tanjur, ukrasite svježim listićima bosiljka i poškropite s maslinovim uljem.

Preuzeto sa: www.coolinarika.com