Čokoladni kolač sa kruškama

Sastojci  

-6 do 8 manje viljamovke
-200 g putera
-1 zrela banana
-5 jaja
-275 g brašna
-20 g gorki kakao
-20 g gustin
-1 kesica praška za pecivo
-2 kesice vanilinog šećera
-100 g šećera

Priprema

Izmešati brašno, prašak za pecivo, gustin i kakao ( može i čokolada u prahu ),prosejati sve zajedno i ostaviti sa strane.

Puter,sobne temperature umutiti sa šećerom i vanilinim šećerom u penastu masu, dodati izgnječenu bananu i umutiti sve zajedno i na kraju,dodavati jedno po jedno jaje i svaki put dobro umutiti da se sjedini sa puterom.

Kad je sve to umućeno, dodavati po malo prosejano brašno i sjediniti sa žicom. Dobićete vrlo gusto testo.
Ovaj kolač može da se pravi kao pojediničan kolač u remekinima zapremine od 250 ml ili u kalupu,veličine 34cm X 10cm,ili sličnih veličina. Kalup treba da je duži a uži.

Podmazati remekine ili kalup sa hladnim puterom ili isprskati sa sprejom za pečenje i kašikom sipati masu u kalup. Poravnjati i utisnuti onoliko krušaka koliko može da stane u pleh. Kruške prethodno oprati i malo odseći dno da bi mogle da stoje pravo.
Moji kalupi su negde po kutijama i pri ruci sam imala samo manji kalup, 20cm X 9cm i morala sam deo mase da sipam u remekine. U svaki remekin sam sipala po dve, dobro pune kašike, mase i onda utisnula krušku u testo.

Zagrejati rernu na 180°C i peći kolač oko 30 do 35 minuta, probati sa čačkalicom da li je testo pečeno.
Ja sam remekine izvadila 5 minuta pre kolača.

Ostaviti ih da se dobro ohladi i samo okrenuti, kolač će sam ispasti. ( zato je važno dobro podmazati kalup ili remekine )
Ako imate male sitne kruškice, ovo možete napraviti i u muffin  kalupu.

Preuzeto sa: www.coolinarika.com